החיים קשים כשהרגלים כואבות. ישנן בעיות אורטופדיות שונות שמאפיינות אוכלוסיות שונות. ספורטאים סובלים לרוב מפציעות ובעיות הנובעות ממתיחה מוגברת באזור של רקמת החיבור שתומכת את קשת כף הרגל. בשפה מקצועית יותר מדובר בקרעים חלקיים באזור החיבר בין הפסיה עם עצם העקב שגורמים לכאב חד וקושי לדרוך על העקב. בעיה זו נקראת בשפה לא מקצועית "דורבן" שכן הדריכה מעל העקב מרגישה כמו דריכה על "דורבן". כאמור, בעיה זו נפוצה בקרב ספורטאים במיוחד אצנים ומהווה כעשירית מכלל הפיגעות האורטופדיות בקרב אוכלוסיה זו.
הסיבות לבעיה היא תנועה לא נכונה של כף הרגל בעת תנועה כמו גם הנעלה לא מקצועית מספיק, משקל עודף המטיל עומס על כף הרגל, מנח יתר של פרונציה בכף הרגל. כל אלו מגבירים את הסיכוי למתיחה ולקרעים ברקמות.
הטיפול בתופעה נעשה על ידי אורטופד מומחה המתאים את הטיפול למצב וחומרת הבעיה. במצבים חמורים יש צורך בהתערבות כירורגית אך לרוב מסנים טיפולים שמרנים יותר בטרם מנתחים. הטיפול השמרני יכלול התאמה של נעלים רפואיות או מדרסים למתיכה של כף הרגל, טיפול בזרמים חשמליים לאיחוי הקרעים, טיפול כירופרקטי, תרגלים לחיזוק השרירים סביב הרצועות, סדי לילה ועוד. מצבים חמורים יותר יצריכו נטילת תרופות והזרקת תרופות אנטי דלקתיות.
בעיות נוספות של כף הרגל אופייניות לחולי סוכרת. למחלת הסוכרת סיבוכים רבים. אחד מהסיבוכים הנפוצים הוא כיב מזוהם בכף הרגל. חולי סוכרת מודעים לכך שהטיפול הטוב ביותר הוא לעשות הכול כדי למנוע התפתחות של הכיב בכף הרגל. הנעלה רפואית היא בגדר חובה עבור חולי סוכרת. לכיב בכף הרגל קשה להחלים שכן הדריכה על כף הרגל והעומס המוטל עליה מונו מהכיב להחלים. אצל חולי סכרת אפילו פציה קטנה בכף הרגל יכולה להיות מסוכנת מאוד. היות שהעצבים בכפות הרגלים נפגעים, חולי סוכרת לא תמיד מרגישים את הפגיעה שנוצרת לכן הנעלה רפואית ששומרת על כף הרגל היא חשובה ביותר עבור הסובלים מהמחלה. במכון אורטופדי מתאמים את הנעלים הואטופדיות או המדרסים לפםי מבנה כף הרגל והמצב הרפואי של החולה.
פלטפוס-פלטפוס היא בעיה אורטופדית שרווחת בכל הגילאים. ילדים הסובלים בעיית פלטפוס, רגל שטוחה עלולים לסבול מכאבי רגלים ולהימנע מפעילות ספורטיבית שכן בשעת פעילות גופנית העומס על כף הרגל גדל והכאב מתגבר. בדרך כלל הפתרון הוא התאמת מדרסים שיתמכו בכף הרגל. מאחר והכף הרגל גדלה כל הזמן, יש צורך בהחלפת מדרסים בתדירות גבוהה.